Prințul Charles-oaspete de onoare al României

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Prințul Charles de Wales – Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei Prințul Philip, Duce de Edinburgh.

Născut pe 14 noiembrie 1948 la Londra, actualul Prinț de Wales și moștenitor al tronului Regatului Unit.

Este cunoscut că Alteţa Sa Regală are o afecţiune aparte pentru România. A ajuns prima dată în Transilvania în 1997. Un pasionat al zonelor de la ţară, Prinţul a descoperit atunci o zonă rurală idilică, în mare parte dispărută din Marea Britanie.

“Încă de la prima mea vizită în Transilvania, am fost fascinat de acesta parte magică a lumii ascunsă în estul Europei, în inima României. Transilvania este un loc de o frumusețe specială, plin de bogății culturale” a declarat  Prințului Charles.

În ultimii ani Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor a promovat masiv în presa din străinătate peisajele și cultura din România catalogând-o ca o întoarcere în timp.

Alteţa Sa a achiziționat mai multe proprietăți în România din dorinţa de a sprijini păstrarea patrimoniului şi protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania.

,,Vreau să arăt ce se poate face cu aceste case pentru a le face potrivite pentru turiști, înglobând tradiționalul și modernul deopotrivă. Sunt lucruri absolut speciale.Avem nevoie și de biodiversitate, dar și de diversitate culturală” a spus acesta.

Românii care au vorbit cu Prințul Charles, l-au caracterizat ca pe un om extrem de amabil, elegant, distins cu un real interes pentru țara noastră. Oficialitățile României s-au întalnit de mai multe ori cu el pentru a discuta  despre viitoarele  proiecte susținute de prinț în vederea promovării României în Regatul Unit.

La aflarea vești că Prințul Charles împreună cu alți colaboratori doresc să achiziționeze mai multe hectare de pădure în România, presa din străinătate și-a pus întrebarea dacă nu cumva în spatele acestor miliardari interesați de sănătatea planetei ori în spatele filantropiei lor se ascund interese financiare pe termen lung care scapă deocamdată, puterii de înțelegere a unor cetățeni mai preocupați de viața de zi cu zi decât de ce se va întâmpla cu țara lor peste niște ani.

În prezent Prințul Charles de Wales  mai are pe lângă fundația lansată la Viscri alte două fundații patronate și anume: Transilvania Fest și FARA. A acordat sprijin și  Fundației Mihai Eminescu Trust.

Susține că:

“Într-o ţară ca România, excepţională din punct de vedere geografic şi istoric, nîn privinţa numărului şi calităţii vestigiilor conservate, turismul ar putea constitui un domeniu premium al economiei”.

Sursă foto: www.evz.ro

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu