Liga Islamică din Republica Moldova

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mulți se întreabă cine sunt  musulmanii din Moldova. Există o comunitate musulmană,de până la  20 000 de persoane.,,Cultul religios Liga  Islamică din Republica Moldova” sau LIM,a fost înregistrat în 2011,de Ministerul Justiției din R.Moldova. „Este un drept fundamental al musulmanilor pe care trebuie să îl respectăm. Prin înregistrarea oficială a islamului, musulmanii nu sunt încurajaţi la unele sau altele activităţi.”, a declarat Alexandru Tănase.

Cel care a înființat liga este Talgat Masaev,musulman. În prezent președintele este Sergiu Sochirca.

Această religie este diferită, de aceea societatea are tendința de a o marginaliza.
În ultimii ani,basarabenii au devenit mai toleranți, nu mai privesc insistent un musulman când merge pe stradă. Este acceptat în societate chiar și vălul pe care îl poartă femeile la serviciu sau fetele la școală.
Ligă Islamică este în strânsă legătură cu cea  din Ucraina,Turcia și România.
O poveste interesantă are Serghei Tocarenco ,de origine moldovean,anterior a fost crestin -ortodox,dar de 9 ani  a îmbrațișat religia islamică.Acesta spune că în Islam a găsit adevărul.Ar fi încântat daca ar crește și ar evolua comunitatea islamică,deoarece dorește ca tara să fie una liberă în alegerea religiei.

Liga asigură condiții benefice ca aderenții la această religie să-și manifeste canoanele religioase din Cartea Sfântă – Coranul.

Sursă foto: www.islammoldova.blogspot.ro/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu