Iran-oaza de liniște a Orientului Mijlociu

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pe 24 ianuarie la Ambasada Republicii Islamice Iran, din România a avut loc întâlnirea între cultura persană și română. Aceasta a fost organizată de dr.Mihai Cernătescu și Excelența sa domnul Ambasador Hamid Moayyer. Evenimentul a avut ca scop îmbogățirea cunoaștințelor de ambele părți. Prezenți au fost cursanții profesorului Mihai Cernătescu din București și Pitești.

Seara a început cu discursul ambasadorului. A precizat că persana este una din cele patru limbi ale civilizației.Unul din subiectele de discuție a fost confuzia tot mai des întâlnită între Islam și ISIS. Acesta a spus: ,,Nu veţi găsi nicăieri în învăţăturile Islamului sau a oricărei religii  că poţi ucide oameni nevinovaţi”.

În încheiere a mulțumit celui care a făcut cunoscută istoria și cultura fascinantă a poporului persan. Mihai Cernătescu este puntea de legătură între România și Iran.

Ambasadorul a fost prezent ca oaspete de onoare la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu”,cu ocazia expoziţiei de artă persană şi lansarea cărţii Peripeţiile lui Nastratin Hogea, tradusă de Mihai Cernatescu.

Sursă foto: Iulia Lișman

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu