Învață limba persană

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Limba persană, vorbită încă din antichitate ca limbă oficială a Imperiului Persan, a trecut prin istorie ca limbă a elitei culturale din întreg Orientul Mijlociu şi Imperiul Otoman. Numeroasele invenţii şi descoperiri au îmbogăţit civilizaţia umană contemporană. Limba şi civilizaţia persană au legătat civilizaţia universală de-a lungul timpului; grâul şi viţa de vie, domesticirea găinii şi a caprei fiind printre altele câteva exemple ale acestui aport adus umanităţii de către persani. Scrierile lui Dimitrie Cantemir, Mihail Sadoveanu şi poezia lui Mihai Eminescu au fost influenţate pozitiv de valoarea poeziei persane îmbogăţind astfel literatura românească.

Vorbită astăzi nativ de peste o sută de milioane de oameni (ca limbă oficială în Iran, Afganistan şi Tadjikistan) cunoaşterea limbii persane oferă acces direct la o moştenire culturală impresionantă, dar şi la poziţii importante în firmele care au relaţii de afaceri cu acest spaţiu.

Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş este singura instituţie din România (alături de Universitatea Bucureşti) unde se organizează cursuri de limbă şi civilizaţie persană în colaborare cu Asociaţia Culturală Multiculture. Cursurile de la Biblioteca Judeţeană se adresează acelora dintre argeşeni care îşi doresc mai mult de la ei înşişi. Cursul este gratuit (indiferent de vârstă toţi argeşenii sunt bineveniţi) şi este susţinut săptămânal de Mihai Cernătescu, traducător din literatura persană şi doctor în Istoria Islamului. Inscrierea doritorilor se face personal la Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş sau la adresa [email protected]; informaţii suplimentare puteţi obţine şi pe pagina www.iranul.ro.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu