Festivalul Internațional de Folclor “Carpați”

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Festivalului Internațional de Folclor “Carpați”, ediția a XXXIV-a se va desfășura la Pitești, iar în cadrul acestuia vor fi sarbatoriți 60 de ani de activitate a Ansamblului “Dorul”.

În fiecare vară zeci de trupe de dansatori, vin din toată Europa  să îi încânte pe localnici cu o pagină din cultura lor, o artă a dansului, cântecelor și costumelor tradiționale.

Anul acesta au venit delegații din Brazilia, China, Irlanda, Italia, Coreea de Sud, Mexic, Polonia, Republica Moldova, Turcia și Bulgaria.

Organizatorii au fost încântați deoarece  și în acest an au fost participanții din Asia si America de Sud.

În seara zilei de joi, localnicii s-au strâns în centrul orașului pentru a admira parada trupelor de dans. Au fost încântați de fiecare moment, fiecare țară are ceva special al ei, dar cel mai mult au vibrat la apariția Ansamblului ,,Dorul”. ,,Este ansamblul nostru, ne face să ne simțim români, sunt valorile țării” , a spus un localnic.

Ansamblul ,,Dorul” împlinește anul acesta 60 de ani de activitate. Este trupa de dans argeșeană care poartă peste graniță frumuseţea folclorului autentic românesc. Cucerește inimile tuturor la festvalurile și competițiile internaționale.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean Argeș, în parteneriat cu Primariile Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni și Topoloveni.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu