Decembrie – Sarbatoarile din suflet nu din calendar

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

de Ion Jalbă

Revin cu o lecție de viață scrisă ca în vinerea cu reduceri la idei. Într-un fel aș aduce următorul conținut ca pe un sfat, nu ca pe un text bine editat bun de găsit sinonime pe el la bac. Mă rog, nu toți vor fi serioși cu ideea, nu mulți vor empatiza, dar atunci când balanța gândurilor mele va bifa măcar un echilibru între tema dată și concepția unui pierdut printre aceste rânduri, eu voi fi fericit să continui să fac asta. Deci, luați aminte… Treceți să vă miruiesc cu istorioara.

E agitație, poate chiar un răsărit de panică zilele astea de zici că ne aleargă din urmă sărbătoarea națională afară din curtea ei, iar oamenii care și încotro. Se fac liste, stocuri, pregătiri, se caută locații, găști și alte “trebuincioase” ca să fie frumoase sărbătorile și metodele prin care să ieșim în evidență pe marginea acestora. Cu riscul de a-mi călca cu ditamai bocancii pe propriile vorbe, asta o să fac și eu, dus de curent, ca să nu o dau în extrema sihastrului din fața televizorului care-și ia doza de colinde în transmisiune directă. Totodată învelesc materialismul și imaginea diafană a acestor sărbători în amintiri fabuloase de la vârsta la care mă bucuram de-o nucă cu miez ascuns și un covrig făcut de bunica pentru o colindă de 2 strofe. Eram copilăros, infantil ca un liceean de prima bancă și mă bucuram sincer de orice însemna sărbătoare, neștiind că undeva există numărători sau reguli după care adulții doar își stabilesc că această perioadă va fi una fericită nu o vor și trăi precum eu sau semeni de-ai mei.

După toate cele spuse rămân copilul rândurilor de mai sus și, încăpățânat fiind nu fac nici o concluzie, decât vă urez promoții la nuci și poate întâmplător o bunică cu rețeta de covrigi la ea.

Sărbători frumoase !

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu