Cetatea Soroca-monument de valoare al Republicii Moldova

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Cetatea Soroca este un punct turistic foarte important pentru Republica Moldovă.Datorită vechimii ,arhitecturii,dar și pentru că este locul unde s-au întâlnit oștirile moldovene ,armatele rusești și conducatorii săi din acea vreme.

Aceasta a fost făcută de Ștefan cel Mare la sfarșitul secolului al XV-lea,în orașul Soroca.Cetatea are o forma circulară,cu 5 turnuri amplasate la distanțe egale. Dimitrie Cantemir , în cartea “Descrierea Moldovei”,spune despre aceasta:,,ținutul cel mai de preț ce este pe malul Nistrului ,este ținutul Sorocii”.

Fortăreața se numără printre puținele monumente medievale  care s-au păstrat așa cum au fos concepute.În Cetatea Soroca a rezistat  chiar și biserica militară . Cetatea este vizitată anual de peste 20.000 de turiști.

Arhitectura are trăsături comune cu  cetățile din nordul Italiei,totodată există și elemente ce o deosebesc care țin de dimensiuni.

Cei care îi pășesc pragul,chiar și străini sunt impresionați de ceea ce văd.

Imaginea Cetății Soroca este aplicată pe verso buletinului de identitate al cetatățenilor Republicii Moldova,dar și pe bancnotele de 20 lei ,  mai exact pe spatele bancnotei în interiorul unei rame .Acestea sunt  o dovada a faptului că reprezintă un simbol pentru moldoveni.Sunt mândri,chiar dacă între zidurile ei au avut loc razboaie crunte.Acum este o destinație minunată ce face cinste Republicii pe harta turismului.

Sursă foto: www.travel.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu