Brexit in Marea Britanie

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Referendumul care a avut loc joi, 23 iunie 2016, in Marea Britanie pentru a evalua sprijinul continuarii aderarii tarii in Uniunea Europeana,continua sa trimita unde de soc in Europa si in lume.Incertitudinea predomina in Marea Britanie si restul Uniunii Europene.
Brexitul a avut ca rezultat un vot global de 51,9% de a parasi UE.
Cei care au vrut sa paraseasca UE au sustinut ca aceasta ar permite Regatului Unit controlul asupra imigratiei,reducand astfel presiunea asupra serviciilor publice, locuinte si locuri de munca,economisirea miliardelor de lire din taxele de aderare la UE; permite Regatului Unit sa faca propriile tranzactii comerciale; si eliberarea Marii Britanii de la reglementarile UE si birocratia pe care au vazut ca inutila si costisitoare. Cei care au vrut sa ramana au sustinut ca iesirea din UE ar risca prosperitatea din Marea Britanie diminuand influenta asupra afacerilor mondiale,punerea in pericol a securitatii nationale prin reducerea accesului la bazele de date penale europene comune si ducere la barierele comerciale dintre Marea Britanie și UE.
Liderul Partidului pentru Independenta Marii Britanii (UKIP),Nigel Farage a declarat ca a inceput sfarsitul uniunii politice,actualul proiect al Uniunii Europene fiind “muribund”.La scurt timp acesta a demisionat afirmand ca si-a atins scopul,cel de a obtine votul pentru iesirea Marii Britanii din UE.Sustine ca pe viitor va lucra cu partidele si miscarile politice din restul Europei care incearca de asemenea sa-si recapete independenta.
Demisia liderului UKIP a venit intr-un moment de turbulenta pe scena politica britanica.
David Cameron a facut un pas inapoi dupa referendum,prim-ministrul a militat pentru ramanerea Marii Britanii in UE, dar a insistat ca rezultatul votului trebuie acceptat.Premierul David Cameron si-a anuntat retragerea ca urmare a esecului campaniei sale pentru ramanerea in UE.
Pentru a incepe procesul de a parasi UE, care se va intinde pe mai multi ani, guvernul britanic va trebui sa invoce articolul din Tratatul privind Uniunea Europeana, dar inca nu a facut acest lucru.
Marea Britanie are mai mult de pierdut decat de castigat intr-o eventuala parasire a Uniunii,dar acest fapt este foarte putin probabil.Analisti au prezentat cateva efecte negative posibile cauzate de parasirea Marii Britanii a spatiului european.
Cresterea econimica va fi deficitara,totul depinzând de factori precum schimburile comerciale, productivitate și investiții străine directe.
Marea Britanie nu se va mai putea baza pe Europol și pe al său Centru european pentru combaterea terorismului.
Regatul pierde o serie de instrumente importante pentru combaterea criminalității, precum Eurojust – agenția însărcinată cu eficientizarea cooperării judiciare, CEPOL – agenția care se ocupă cu pregătirea ofițerilor de poliție și OLAF – Oficiul European Antifraudă.
Părerea dominantă în rândul analiștilor și diplomaților este că influența Marii Britanii va scădea în cazul ieșirii din Uniunea Europeană.
Bursele europene se vor resimţi de pe urma acestei decizii, iar deprecierea abruptă a lirei sterline, la cote neatinse în ultimele trei decenii, arată cât de sensibile sunt pieţele la astfel de şocuri.
Indiferent de ceea ce se intampla, votul Brexit a trimis doua mesaje importante: Marea Britanie este divizata politic categoric, iar Uniunea Europeană in forma sa actuala, este probabil nesustenabila.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu