99 de ani de la Unire

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

99 de ani de unire, de identitate, o mică istorie a actualei Românii.
1 Decembrie este o poveste veche, dar spusă în fiecare an. Este o poveste la care penița timpului scrie în fiecare zi. Ziua Națională a României este celebrată cu mare fast de români prin diverse activități de 99 de ani.
Indiferent de vârsta fiecărui român, serbează Ziua Națională, Unirea este pentru toți.
La 1 decembrie 1918, politicianul Vasile Godiş a citit rezoluţia Unirii: „Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noimbrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre.”
Acest eveniment scrie prima filă a României de azi. O pagină ce avea să marcheze viitorul ţării.
Ce înseamnă pentru cei de azi 1 Decembrie? Mult prea puţin prin comparaţie cu cei care au participat la unirea efectivă. Emoţiile pe care le-au simţit, pe care le-au trăit.
Ziua de 1 Decembrie 1918 înseamnă lupta românilor transilvaneni pentru Unitate Naţională. Acest moment marchează momentul creării României Mari. Unirea de la Alba Iulia însemna flacăra speranţei. O făclie care nu s-a stins niciodată.
Adunarea Naţionalã de la Alba Iulia, constituitã din 1228 de delegaţi şi susţinutã de 100.000 de persoane, adoptã o rezoluţie care consfinţeşte unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România. 1228 de delegaţi şi 100.000 de persoane au fost prezenţi la momentul în care s-a format un stat, România de azi.
Astăzi, 1 Decembrie este sărbătorită prin depunere de coroane, concerte şi parade militare. Toate aceste evenimente sunt închinate Zilei Naţionale a României. În fiecare an se scrie istoria unei ţări, se scrie istoria micii Românii…

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Distribuie.

Despre Autor

Lasa Un Comentariu